احتمالا اگر بخواهیم مقصدی را نام ببریم که کمتر ایرانیی از آن بازدید نکرده است آنجا خراسان رضوی است. حرم امام رضا و جاذبه های متعدد فرهنگی و تاریخی خراسان را به یکی از پر بازدید ترین نقاط کشور بدل کرده است. اما این تمام ابعاد خراسان نیست بلکه طبیعت خراسان نیز نقاط بکر و زیبای بی شمار فراوانی دارد. یکی از مهمترین شهرهایی که طبیعت فوق العاده متنوعی دارد شهر تاریخی نیشابور است که باید حتما در برنامهتان داشته باشید. از جاده مشهد تهران به سمت مشهد نیشابور تابلوی شهر درود را می بینید که پیشنهاد می کنیم راهنمایتان را بزنید و ده دقیقه ای به سمت دامنه های بینالود برانید تا طبیعت درود شگفت زدهتان کند. راهنمایتان را بزنید و دنبالمان بیایید :).
چرا باید درود نیشابور را دید؟
اگر برنامه سفر به خراسان دارید و یا اهل یکی از شهرهای خراسانید و به دنبال یک طبیعت بکر در دامنه کوه و رودخانه اید؛ درود مقصدی است زیبا که شما را به فراز کوه ها می برد و در کنار رودخانه اش روح و روانتان را آرام می کند. درود در میان دیدنی های نیشابور مقصدی است جذاب هم برای طبیعتگردان و خانواده های دوستدار طبیعت برای لذت از طبیعت و کنار هم بودن و هم ورزشکاران حرفه ای برای رویارویی با چالش های طبیعت.
معرفی درود
برای نوشتن این مقاله در میان سایت هایی که به معرفی درود پرداخته بودن گشتی زدم. قسمت تلخ یا شاید هم طنز ماجرا آنجا بود که بسیاری از سایت های تجاری از دور به وصف درود پرداخته بودند و این نوشتن بدون شناخت باعث شده بود تا درود را با دورود لرستان اشتباه بگیرند و بعضا تصاویر و ویژگی های دورود لرستان را به جای درود نیشابور به گردشگران از درود بی خبر تحویل بدهند. اما درود شهری در همسایگی قدمگاه و نیشابور و مشهد برای من که در نیشابور به دنیا آمده ام نامی آشناست. و شاید تابستانی نبوده که از آفتاب و گرمای تابستان به سایه ی درختان و آب رودخانه ی آن پناه نبرده باشم. پس با من همراه باشید تا یکی دیگر از زیبایی های خراسان بزرگ را با یکدیگر از خیالِ نظر بگذرانیم.
در جاده ی بین المللی مشهد به تهران پیش از آنکه به شهر پر آوازه ی نیشابور برسیم. تابلوی شهر درود را می بینیم. درست در 26 کیلومتری نیشابور. این شهر زیبا و توریستی در دامن بینالود جا خوش کرده و مردم را در نقطه ای خوش آب و هوا به خود دعوت کرده تا درختانی بکارند سبز و باغ هایی پر محصول را از آب رودخانه پر آبش سیراب کنند و دست مردمش را برای پذیرایی از شما پر و روی و آغوششان را گشاده 😊.
تاریخچه ی درود
شهر درود در میان مردم زبرخان و نیشابور یک شهر تاریخی شناخته می شود که اوایل دهه پنجاه از روستا به شهر ارتقا می یابد. متاسفانه من نتوانستم اطلاعات قابل استناد بیشتری در باره پیشینه این شهر را پیدا کنم و ترجیح میدهم تا زمانی که منابع موثقی پیدا کردم چیزی ننویسم. اما درباره ی نام گذاری و وجه تسمیه درود باید گفت نام این شهر و فرهنگ و تاریخ آن را نمی توان از رودخانه پر برکتی که در بستر آن جاری است جدا کرد. تا جایی که ریشه نام این شهر هم به این رودخانه می رسد. شاید چیزی که اولین بار مردم را به این منطقه کشانده تا در آن خانه بسازند و کشت کنند و درخت بکارند و دام هایشان را در بسترش بچرند همین رودخانه است. در واقع رودخانه درود مادر این شهر است و حق نام گذاری فرزند نیز با مادر.
درود شاید در گذشته به شکل «درۀ رود»، «دو رود»، «دَه رود» یا «دِهِ رود» بوده که برای هرکدام می توان دلیلی هم پیدا کرد. به عنوان مثال درۀ رود می تواند درست باشد چرا که شهر درود بر بستر دره ای قرار گرفته که رودی در خط القعر آن جریان دارد و علت اصلی زیست این شهر هم هست. یا دو رود را هم می توان محتمل دانست چون رودخانه اصلی از به هم پیوستن دو شاخه عمده ایجاد می شود که یکی از درۀ کمر زرد و دیگری از خانه سفید سرچشمه می گیرند. و در مکانی به نام «دو رو» به هم می پیوندند. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که در گویش نیشابوری رودخانه به صورت «رو» تلفظ می شود. در رابطه با دَه رود نیز می گویند که در گذشته ده رود کوچک رودخانه اصلی را ایجاد می کردند پس این نام نیز می تواند مستدل باشد.
درود کجاست؟
درود در شرق شهرستان نیشابور و شرقی ترین شهرستان مجموعه شهرستان های نیشابور بزرگ قرار گرفته است. این شهر در فاصله حدود 100 کیلومتری شهر مشهد و حوالی 30 کیلومتری نیشابور قرار دارد. در واقع این شهر از توابع شهرستان تازه تاسیس زبرخان است و 5 کیلومتر تا مرکز این شهرستان که شهر قدمگاه است فاصله دارد.
درود در دامنه جنوبی رشته کوه بینالود مهمترین رشته کوه شرق ایران قرار گرفته که در امتداد رشته کوه البرز است.
دیگر امکانات و تفریحات درود
زیپ لاین درود
این زیپ لاین در زمان افتتاح بزرگترین زیپ لاین رفت و برگشتی کشور بوده است. در مسیر این زیپ لاین ارتفاعی بین 50 تا 70 متر را بر روی درختان و دامنه رودخانه تجربه می کنید که مسیر و منظره ای دلچسب و هیجان انگیز را به خود هدیه می دهید.
پاراگلایدر
یکی از بی نظیر ترین تفریحات برای خراسانی ها و میهمانان این استان سایت پاراگلایدرسواری درود است که امکان تجربه ی ارتفاع 350، 950 و 1050 متری برای شما فراهم شده است.
رستوران
برای بازدید از درود گزینه های متعددی را در انتخاب رستوران دارید که میتوانید از محیط های سنتی تا مدرن را انتخاب کنید. نکته جالب اینجاست که کیفیت در کنار قیمت مناسب رضایت شما را جلب خواهد کرد و از اینکه در سفر به خراسان این شهر را برای دیدن و صرف وعده ی غذایی انتخاب کرده اید خودتان را تحسین خواهید کرد.
اقامتگاه بومگردی
اگر مایل به اقامت در فضایی سنتی هستید چند گزینه پیش روی شماست که می توانید با یکی از آنها تماس بگیرید و یا از سایت های رزرو اقامتگاه هرکدام را که می پسندید رزرو کنید.
خانه معلم درود
یک گزینه ایده آل برای فرهنگیان خانه معلم درود است. خانه های معلم خدمات و کیفیت قابل قبولی را دارند در کنار اینکه هزینه آنها قابل قیاس با مراکز اقامتی دیگر نیست. حال تجسم کنید در یک منطقه کوهستانی و زیبا با هوایی مطبوع و در نزدیکی رودخانه اقامت شما چقدر می تواند لذت بخش و به یاد ماندنی باشد.
دسترسی به درود
برای دسترسی به شهر درود باید از جاده بین المللی مشهد تهران و در فاصله 30 کیلومتری این نیشابور به سمت شمال جاده بپیچید و حدود هشت کیلومتر به دل کوه های شمال نیشابور برانید. تا به این شهر برسید. نقطه انتهایی جاده آبشار اول درود را می بینید و فضایی که ایجاد شده تا در زیر سایه درختان و در فضایی که سقوط قطرات آب هوای آن را ملایم کرده اتراق کرده اند. کمی پایین تر مسیر کوهنوردی آغاز میشود و تا سرچشمه ی رودخانه و یا قله ی کوه ها شما را به چالش دعوت می کند.
بهترین زمان بازدید (ساعت و هزینه بازدید)
درود با توجه به موقعیت و عوارض جغرافیایی در هر فصل سال زیبایی های خاص خود را دارد اما شاید بیش از همه بهار و تابستانش برای گردشگرانی که علاقمند به تفریحی آسان و بدون دغدغه هستند جالب باشد اما نمی توان از پاییز زیبا و رنگارنگ درود هم غافل شد و یا یک روز برفی را در کوه های سفید پوش درود نادیده گرفت.
رفتن به درود هزینه ای ندارد اما در انتهای مسیر از هر خودروی سواری هزینه ای اخذ می شود.
جاذبه های اطراف
باغ و بقعه قدمگاه
باغ قدمگاه نیشابور تنها یک باغ بزرگ و سرسبز در منطقه ای کوهستانی و خوش آب و هوا نیست؛ بلکه یکی از بهترین نمونه باغهایی است که در جهان آن را با عنوان باغ ایرانی میشناسند. باغی که معماران ایرانی از هخامنشیان تا صفویان و قاجاریه باب طبع و سلیقه ی ایرانی آن را ساخته و نسل به نسل و باغ به باغ آن را پیرایش دادند و بهترش کردند. این باغ یادگار جایی است که امام رضا در سفر به مرو در آن اتراق کرد و نماز خواند و چشمه ی قدمگاه نیز یادگار این رویداد تاریخی و مذهبی است.
شهر نیشابور
شاید در صفحات تاریخ کمتر شهری و در پهنهی جغرافیا کمتر شهری را بتوان یافت که به اندازه ی نیشابور برای زندگی اشتیاق و سماجت به خرج داده باشد. به قول اسلامی ندوشن در دامنه های بینالود بلاکش ترین شهر تاریخ جا خوش کرده است. که از تیغ چنگیز و کینهتوزی دخترش و سیل و زلزله های ویرانگر هر بار گذر کرده و دوباره چون ققنوسی افسانهای از خاکستر و ویرانه های خود متولد شده. دیدن این شهر اسرار آمیز را به هیچ عنوان از دست ندهید.
آرامگاه خیام
خیام نیشابوری نیاز به معرفی ندارد، نه برای ایرانیان و نه برای جهانیان. چرا که شخصیت چند بعدی و تسلط و تخصص های وی در زمینه های مختلف او را برای جهانیان تبدیل به یک چهرهی شناخته شده کرده است. در فاصله 30 کیلومتری شهر درود میتوانید از آرامگاه این حکیم پرآوزاه ایرانی دیدن کنید.
اینجا مفصل درباره ی رمز و راز آرامگاه خیام نیشابوری نوشیتیم.
آرامگاه عطار و کمال الملک
عطار یکی از پرآوازه ترین نام های عرفان و ادبیات فارس زبانان که جزو اولین معلم های مولانای بلخی است و کتاب های بسیاری را از خود به یادگار گذاشته ؛یکی از بزرگان نیشابوری است که در حمله ی مغول و به دست سربازان مغول کشته شد. مقبره ی این حکیم پرآوازه در شهر نیشابور و در باغی زیبا در جنوب شرقی نیشابور واقع شده است. ضمنا مقبره کمالالملک نقاش شهیر معاصر نیز در همین باغ است.
اینجا همه چیز را درباره آرامگاه عطار بخوانید. از مشخصات بنا تا زمان و هزینه بازدید و بهترین محل پارکینگ.
دهکده و مسجد چوبین
این دهکده یک سازه چوبین است که توسط یک مهندس سازه ساخته شده و در مقابل زلزله بسارمقاوم است. در این دهکده فضاهایی چون کتابخانه، رستوران، آلاچیق، مسجد، نانوایی، آشپزخانه، وضوخانه و سوییت ساخته و اجرا شده.
خرید سوغات و یادگاری
از بهترین خریدهایی که می توانید در این شهر داشته باشید که می تواند یادگاری برای خودتان باشد و یا هدیه و سوغاتی برای عزیزانتان خشک بار و خشکه است. چرا که محصولات باغی در درود کیفیت بالایی دارند و یکی از فرآورده های آن نیز خشکه هایی نظیر زردآلو، آلو و میوه هایی از این دست است. همچنین گردوهای درود نیز در خراسان از نمونه های با کیفیت به حساب می آید.
3 دیدگاه دربارهٔ «درود نیشابور جاذبه ای زیبا در میان رشته کوه بینالود»
درود یکی از زیباترین طبعیت هایی ست که دیدم، محیط کاملا زیبا و دلنشین برای سپری کردن یک روز با خانواده 🌱😊😍
جای خوبیه برای خانواده هم فضای کوهنوردی داره و هم نشستن و صرف غذا به قدمگاهم نزدیکه اونجا هم رفتیم باغ جالبی داشت ولی خب رسیدگی نشده بهش
این منطقه فوق العاده است، طبیعت بکر، امکانات مختلف و چند جاذبه که با فاصله کمی در کنار یکدیگر قرار گرفته و میتونه سلیقه یک جمع رو به خوبی راضی کنه