بیش از صد جای دیدنی نیشابور بزرگ
Picture of V@hids

V@hids

لیست 100 جای دیدنی نیشابور بزرگ | کاملترین فهرست جاذبه های گردشگری نیشابور

فهرست مطالب

در این صفحه 100 جای دیدنی نیشابور را برایتان لیست کرده ایم تا در سفر به نیشابور چیزی را از دست ندهید. در سفرتان به نیشابور برنامه ریزی دقیقی انجام دهید چرا که این شهر یکی از پر آوازه ترین شهرها در تاریخ ایران بزرگ است. شهر پایدار ایرانی که از پس حوادث تلخ و سهمگین همیشه اسباب بزرگی و شکوه خود را بازیافته  و قامت خود را راست و سرش را افراشته نگه داشته. شهری که جنبه های مختلفی در تاریخ درخشیده. فرهنگ و ادبش زبانزد است، دانش دوستی مردمانش در طول تاریخ بیشترین مدارس و بزرگترین مدرسین را در دامن خود پرورده. اهمیتش در تجارت و صنعت به گونه ای بوده که همیشه یکی از ایستگاه های اصلی کاروانیان شرق و غرب بوده. و از هوای خوش و طبیعتش همین بس که در میان سیاحان این مثل معروف بوده است که:

دو چیز مرد سفر را کند ز غم آزاد

علی الصباح نیشابور و خفتن بغداد.

گرچه این روزها هنوز به آن اوج بلند نرسیده است اما به عنوان یکی از ستاره های درخشان آسمان ایران باید در آن گشت و چیزهای بسیار دید و فهمید.

جاهای دیدنی و جاذبه های تاریخی و فرهنگی در نیشابور

یک: آرامگاه خیام

آرامگاه خیام شاهکار معماری است که به دست استاد هوشنگ سیحون طراحی شده است و یکی از کم نظیرترین مقبره هایی است که در دوره معاصر برای بزرگان علم و معرفت طراحی و ساخته شد. پیشنهاد می‌کنیم اگر به نیشابور سفر کردید حداقل دو بار به این باغ و آرامگاه زیبا بیایید چرا که هر بار دیدن آن لطف و نکته هایی دوباره دارد.

این جاذبه که مشهورترین جای دیدنی نیشابور است قصه ها و اسرار بسیاری دارد که اینجا (باغ -آرامگاه خیام نیشابوری ) برایتان نوشته ایم. باز کنید و بخوانید و لذت دانستن و دیدن از این بنا را مضاعف کنید.

آرامگاه خیام نیشابوری
رموز معماری خیام – عکس از سعید ز

دو: آرامگاه عطار نیشابوری

نیشابور دور زمانی پر بوده از عالم و حکیم و دانشمند و بسا بلایی که بر سر این شهر آمده یاد و نام خیلی هاشان را زیر غبار زلزله و خاکستر جنگ پنهان کرده اما یکی از آن ها که از قضا چند بار بنای آرامگاهش ویران می شود و باز مردم دانش دوست این شهر بنایی تازه برایش برپا میکنند عطار نیشابوری است. کسی که برخلاف ما که اندر خم یک کوچه ایم، هفت شهر عشق را گشته و بازآمده است. عطار در باغی به نام باغ عطار دفن شده و مقبره ای با کاشی کاری زیبا و سنگ قبری خاص هم بر مزارش ایجاد شده. در بازدید از نیشابور این جاذبه را از دست ندهید. اطلاعات کامل آن را با کلیک بر روی آشنایی با باغ عطار بخوانید و دسترسی و توصیه جهت بازدید از آن را مرور کنید.

 

مقبره عطار نیشابوری
مقبره شیخ فرید الدین عطار نیشابوری در نیشابور

 

سه: آرامگاه کمال الملک

نقاش شهیر ایرانی که در کاشان متولد شد و در دربار قاجار جزو هنرمندان بزرگ و مورد توجه بود با روی کار آمدن رضاخان پهلوی به نیشابور مهاجرت می کند. مردم نیشابور وی را بسیار گرامی داشتند و پس از فوتش نیز او را مجاور مقبره عطار نیشابوری به خاک سپردند.

مقبره استاد کمال الملک
مقبره کمال الملک، نیشابور – عکاس: صادق کمالیان

 

چهار: سایت موزه باستان شناسی شادیاخ

محله شادیاخ یکی از محله های تاریخی نیشابور و به تعبیری محل زندگی عطار نیشابوری بوده است. شادیاخ در واقع روزنه است برای کشف اسرار نیشابور کهن. شهری که اسرارش را زیر آوار و خاک دفن کرده است. و در گذر قرن ها آن را برای آیندگان حفظ می‌کند. شادیاخ یکی از محلات اعیان نشین نیشابور کهن بوده است. کاوش هایی که در شادیاخ صورت گرفته و همچنین گسترش این کاوش ها در آینده می تواند ابعاد جدیدی از تمدن نیشابوری که وصفش تاریخ شناسان شرق تا غرب را به ستایش وا داشته را برایمان نمایان کند. در تاریخ کمتر شهری را مانند نیشابور می توان یافت که ویران شده باشد و باز ققنوس وار از خاکستر خود برخیزد و باز تمدنی نو را رقم زند. پس قطعا شادیاخ اهمیت بسیاری دارد.

 

سایت موزه باستان شناسی شادیاخ نیشابور
سایت موزه باستان شناسی شادیاخ-عکاس میترا زرگرانی

 

پنج: آرامگاه مشاهیر نیشابور

در مجاورت باغ عطار مجموعه آرامگاه مشاهیر نیشابور قرار دارد که افراد مشهوری در آن جا به خاک سپرده شده اند. جالب است بدانید که تمام آن ها نیشابوری هم نبوده اند. مثل دکتر محمد علی اسلامی ندوشن که طبق وصیق خود در نیشابور به خاک سپرده شده است.

مجسمه استاد پرویز مشکاتیان
مجسمه استاد پرویز مشکاتیان عکس از عارف ساجد

شش: بنا و باغ تاریخی امام زاده محروق

این باغ که بنایی با شکوه با تزئینات و معماری اصیل ایرانی را در خود جای داده است در مجاورت باغ خیام قرار گرفته است. بازدید از این بنا رایگان است و اگر قصد دارید تا استراحتی کوتاه داشته باشید استفاده از زیرانداز و صرف چای و گرفتن خستگی در این باغ بلامانع است که البته در باغ خیام و عطار این کار ممنوع است.

 

هفت: بنا و عمارت تاریخی فضل بن شاذان

اگر از باغ خیام به سمت به قبرستان نیشابور معروف به بهشت فضل  حرکت کنید پیش از رسیدن به آن بنایی تاریخی و چشم نواز توجه شما را جلب خواهد کرد که به یادبود یکی از اهالی علم و معرفت و به نام او ساخته شده است. این بنا مقبره او نیز هست و امکان زیارت نیز برای شما مهیا است.

 

هشت: دهکده و مسجد چوبین

این دهکده چوبی در ایران به‌ دست مهندس حمید مجتهدی، از نوادگان محمد کاظم خراسانی، ساخته شده و از تفرجگاه ‌های نیشابور است. دهکده چوبین، نخستین دهکده اکولوژیکی ایران، بخش های مختلف دارد و شامل مسجد، رستوران، خانه، موزه و کتابخانه چوبی می شود. این سازه ها، تنها با هدف جذب گردشگر ایجاد نشده اند بلکه روح زندگی در آنها جریان دارد و مردم هر روز از آنها استفاده می کنند.

دهکده چوبین نیشابور
دهکده چوبین نیشابور – عکس از میترا زرگرانی

نه: باغ و عمارت امین الاسلامی

این عمارت که یادگاری از دوره پهلوی دوم است یکی از آثاری است که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این باغ و عمارت در واقع ملک مسکونی مرحوم ابولحسن امین‌الاسلامی بوده است که از بزرگان نیشابور بوده‌اند. این باغ بزرگ دارای یک کوشک مرکزی به زیربنای 1200 مترمربع است که در دو طبقه ساخته و فضاهایی از قبیل سالن مرکزی، اتاق های متعدد، سردابه را شامل می‌شود.

عمارت امین الاسلامی
عمارت امین الاسلامی، نیشابور – عکس: مرتضی امین الرعایایی

 

ده: قلعه لک لک آشیان

قلعه لک لک آشیان بازمانده ای از یک دژ نظامی است مربوط به دوره قاجاریه که در روستایی به همین نام واقع شده است. بازدید از قلعه لک لک آشیان هزینه ای ندارد و بهترین ساعات بازدید زمانی است که روشنایی خورشید همراهتان باشد و همچنین سرمای هوا در زمستان آنقدر نباشد که آزارتان دهد. برای رفتن به این جاذبه گردشگری از میدان میدان فضل به سمت بهشت فضل بروید. نرسیده به بهشت فضل دور برگردان آخر را دور بزنید و در سمت راست جاده از قسمتی که تابلوی لک لک آشیان را دیدید به سمت این روستا بروید.

قلعه لک لک آشیان
قلعه لک لک آشیان -عکس ویکیپدیا

 

یازده: کاروانسرای شاه عباسی

کاروانسرای شاه عباسی نیشابور که در میان مردم نیشابور به رباط شاه عباسی شهرت دارد. از بناهای مهم شهر بوده است که در گذشته در خارج از یکی از دروازه های شهر نیشابور (دروازه ی مشهد) واقع شده بوده است. با گسترش شهر، این بنا امروزه در مرکز شهر و مجاور خیابان اصلی نیشابور امروز قرار گرفته است. این بنا در نوع کاروانسراهای دشت قرار می گیرد. به سبک چهار ایوانی ساخته شده است که اوجی است از معماری صفوی.

هشتی ورودی کاروانسرای نیشابور
هشتی ورودی کاروانسرای نیشابور -عکس: گوگل‌مپ- عکاسhayat studio

 

دوازده: موزه حیات وحش نیشابور

موزه حیات وحش نیشابور شما را به قلب حیات وحش ایران می برد. جایی که گونه های مختلفی از پرندگان وحشی، خزندگان سمی، پستانداران خطرناک و گونه های نادری از آبزیان و حشرات تاکسیدرمی شده و برای بازدید شما در کنار هم جمع شده اند. ورود به این بنا که در ضلع جنوب غربی کاروانسرای نیشابور قرار گرفته است برای عموم آزاد و هزینه بازدید از آن 20.000 تومان است.

موزه حیات وحش در نیشابور
موزه حیات وحشی که به همت خانم اشراقی و همسرشان آقای حصاری ایجاد شده –عکس از وحید سجادی

 

سیزده: آبشار میانرود شهر خرو

شهر خرو یکی از مناطق ییلاقی نیشابور محسوب می‌شود که وجود رودخانه و آبشار و باغ های سر سبز باعث شده تو یکی از جذاب ترین مقاصد گردشگری استان خراسان محسوب شود. در این شهر امکانات و زیرساخت های گردشگری فراهم است به نحوی که می توانید اقامت و وعده های غذایی با کیفیتی را تجربه کنید.

آبشار مرتفع «میان رود» خرو در نزدیکی نیشابور
آبشار میانرود شهر خرو در نزدیکی نیشابور بزرگ – عکس از وحید سجادی

 

چهارده: باغ قدمگاه

باغ قدمگاه نیشابور تنها یک باغ بزرگ و سرسبز در منطقه ای کوهستانی و خوش آب و هوا نیست؛ بلکه یکی از بهترین نمونه باغ‌هایی است که در جهان آن را با عنوان باغ ایرانی می‌شناسند. یکی از باغ های بسیار بزرگ قدمگاه نیشابور است. این باغ ساختمانی هم دارد که مثل یک کوشک چهار نما دارد. و به چهار سو باز می شود. پشت ساختمان یک استخر قرار دارد که تنها کارایی نمایش آب را ندارد. این استخر در واقع نقش منبع تامین آب داشته که آب را در آنجا جمع و سپس از آن به دیگر قسمت های باغ می‌رساندند.

باغ قدمگاه

 

 

پانزده: خانه کمال الملک

و در باغی که خود در سفرهای قبلی اش خریداری کرده بود و عمارتی که خود نقشه اش را تهیه دیده بود و امروزه هم به نام خانه کمال الملک در شهر فیروزه نیشابور به جا مانده ساکن می شود.

خانه کمال الملک
خانه کمال الملک در روستای حسین آباد کمال – نیشابور

 

شانزده: باغ نشاط

باغ نشاط - شهرستان فیروزه نیشابور
باغ نشاط در شهرستان فیروزه یک کوشک باغ ایرانی

 

هفده: کاروانسرای شوریاب

 

 

هجده: کاروانسرای قدمگاه

کاروانسرای قدمگاه
کاروانسرای قدمگاه – نیشابور

 

نوزده: مسجد جامع نیشابور

مسجد جامع نیشابور که این روزها در مرکزی ترین نقطه ی شهر واقع شده است. در دوره ی تیموری ساخته شده. مسجدی که بلندای ایوانیش 19.5 متر است. و امروزه قدیمی ترین بنایی در نیشابور است که با همان کاربری گذشته ی خود فعال است. این اثر در فهرست میراث ملی با شماره ی 317 در آبان سال 1317 ثبت شده است.

ایوان و گلدسته پبشین مسجد جامع نیشابور
مسجد جامع نیشابور پیش از تخریب گلدسته – عکس از ایسنا

 

بیست: عمارت مجتهدی

خانه ای تاریخی که در قلب نیشابور واقع شده است. البته فعلا بازدید عمومی برای این بنا میسر نیست.

عمارت مجتهدی
عمارت مجتهدی در قلب نیشابور – عکس از وحید سجادی

 

بیست و یک: سرای زهدی

 

 

بیست و دو: باغ و عمارت تاریخی سعیدی

 

 

بیست و سه: آرامگاه بی بی شطیطه

بی بی شطیطه یکی از زنان فاضل و عابد نیشابوری بوده است که در قرن دوم هجری در این شهر زندگی می کرده. درباره مقام و جایگاه او شاید همین کافیست که او را مورد لطف و توجه امام موسی کاظم می‌دانند. امروزه مقبره و بارگاهی در شهر نیشابور به او اختصاص دارد که علاقمندان می توانند از آن بازدید کنند.

 

بیست و چهار: گنبدهای شادمهر

دو گنبد شادمهر یا شه‌ میر در 10 کیلومتری جنوب نیشابور در کنار جاده نیشابور-کاشمر در میان قبرستانی قدیمی در نزدیکی روستای شادمهرک قرار گرفته است. از مرکز نیشابور چیزی حدود 20 دقیقه تا رسیدن به این جاذبه گردشگری معماری فاصله دارید.

گنبدهای شادمهر نیشابور
گنبدهای شادمهر نیشابور – عکاس: چایفروش

 

بیست و پنج: افلاک نمای خیام

مجتمع فرهنگی زیربنایی افلاک نمای نیشابور حدود ۲ هزار و ۸۸۹ مترمربع دارد که در سه طبقه احداث شده است. از این وسعت حدود ۲ هزار و ۸۰۰ مترمربع سقف محصور، ۳۷ مترمربع رواق کناری و ۵۲ مترمربع هم به کنسول و سردر ورودی اختصاص داده اشده است.

ساخت این افلاک نمای عظیم بیش از دو دهه طول کشید و درنهایت در سال ۱۳۹۷ افتتاح و کار خود را به طور رسمی شروع کرد.

افلاک نمای نیشابور
افلاک نمای خیام نیشابور

 

بیست و شش: دریاچه سی سر

«سی‌سر» یا «سوور» نام دریاچه هایی باستانی است که در 45 کیلومتری شمال غربی نیشابور جایی منتهاالیه جنوب شرقی کوه های معدن فیروزه و ارتفاعات روستای برزنون. یکی از نشانه های آتشکده آذر برزین مهر هم که یکی از سه آتشکده اصلی ایرانیان باستان بوده است همین دریاچه «سوور» است. که آن را با «چشمه سبز» یا «سوز» که در شمال شرقی نیشابور است یکی می‌دانند.

دریاچه سی سر نیشابور
دریاچه سوور یا همان سی سر در نیشابور

 

بیست و هفت: اردوگاه باغرود

از آنجا که باغرود در شمال شهر نیشابور و دامنه‌های جنوبی ارتفاعات بینالود و همان‌طور که گفتیم میان دو روستای دربهشت و رود قرار گرفته است، هوایی پاک و دل‌انگیز دارد که درخت‌های سربه‌فلک کشیده آن هم در لطیف کردن هوای این منطقه بسیار تاثیرگذار هستند.

نام باغرود خود گواه عبور رودخانه‌ای از میان انبوه درختان بلند قامت است. اگر میان کوچه راه‌هایی که در فضای این باغ کشیده شده است، به راه خود ادامه دهید به دو سد کوچک و بزرگ خواهید رسید که اغلب ماهی‌های بزرگی را در دل خود جای داده‌اند. این رودخانه و سدهای آن یکی از زیبایی‌های دیگر باغرود است که همه بازدیدکننده‌ها سری به این بخش می‌زنند.

سد یا دریاچه ی باغرود نیشابور
دریاچه ی باغرود نیشابور – عکس از مرتضی امین الرعایایی

 

بیست و هشت: بازار سرپوش

بازار نیشابور دفتری است که از تاریخ به یادگار مانده. دفتری که از عهد صفوی و یا حتی پیش از آن برایمان به یادگار مانده. تکه هایی از این دفتر در دوره افشار و تکه هایی هم در زمان قاجارها به شیرازه ی تاریخ گره خورده. القصه که موزه ای زنده در میانه شهر امروزین نیشابور انتظارتان را می کشد. در میان بازارهای سنتی خراسان آن چیزی که در نیشابور می بینید بدیل و مثالی ندارد. البته قطعاتی از ستون فقرات نیشابور گذشته به جا مانده و شما باید این تکه های پازل تاریخ را خود به در کنار یکدیگر قرار دهید تا اسرار این ققنوس‌شهر تاریخ را کشف کنید.

بازار سرپوش نیشابور
بازار سرپوش نیشابور – عکس از آقای هلالی

بیست و نه: بازار فیروزه فروش ها

 

سی: معدن فیروزه نیشابور

معدن فیروزه نیشابور در ایران، یکی از منابع مهم فيروزه در جهان است که نه تنها از لحاظ معدني، اقتصادی و گردشگری، بلكه از لحاظ اعتبار جهاني خود و به عنوان يك سرمايه باستاني اهميت دوچنداني يافته است. بدون ترديد معدن فيروزه نيشابور يکي از قديمي ترين معادن جهان است و می توان آن را «قديمي ترين معدن فعال جهان» ناميد. سابقه فعالیت اين معدن به گواه شواهد باستان شناسي تا بیش از 6000 سال پيش به اثبات رسيده است ولي به جرأت مي توان قدمت معدن را بيشتر از آن نيز برآورد نمود. بعلاوه از نظر کیفیت فیروزه تولیدی نیز (با وجود كشف و راه اندازی معادن زیادي در آمريكا و چين در سال های اخیر) کماکان فیروزه نیشابور به عنوان مرغوب ترین فیروزه جهان مطرح می باشد.

معدن فیروزه نیشابور

 

سی و یک: روستای پلکانی خرو

شهر بام های طلایی یا پایتخت آلوی ایران لقب این شهر زیباست. شهری پلکانی که این ویژگی در کنار مردم سخت کوش آن باعث شده تا بخش قابل توجهی از آلوی کشور در این منطقه تولید و فرآوری شود. به گونه ای که فصل پاییز بام های این شهر محل آفتاب گیری آلوهای طلایی است.

شهر پلکانی خرو
شهر پلکانی خرو-اگر عکاس را می‌شناسید به ما اطلاع دهید

دسترسی به این شهر هم از جاده مشهد نیشابور ممکن است. با توجه به باغ های زیبا و آبشار و رودخانه ای که در خرو قرار دارد یکی از بهترین مناطق برای روستاگردی و طبیعت گردی در نیشابور شهر خرو است.

 

سی و دو: آبشار شش‌آو یا شاه‌آب خرو

اگر برای طبیعتگردی به شهر خرو می‌روید این شهر به شما انتخاب های زیادی را ارائه می دهد. از گشت در مسیر باغ های آلو گرفته تا چند مسیر پیمایش در کوه و دو مسیری که به دو آبشار منتهی می شود.

 

سی و سه: شهر و آبشار درود

در جاده ی بین المللی مشهد به تهران پیش از آنکه به شهر پر آوازه ی نیشابور برسیم. تابلوی شهر درود را می بینیم. درست در 26 کیلومتری نیشابور. این شهر زیبا و توریستی در دامن بینالود جا خوش کرده و مردم را در نقطه ای خوش آب و هوا به خود دعوت کرده تا درختانی بکارند سبز و باغ هایی پر محصول را از آب رودخانه پر آبش سیراب کنند و دست مردمش را برای پذیرایی از شما پر و روی و آغوششان را گشاده 😊.

دره_نرم_پا-درود
درود، دره ی نرم پا

سی و چهار: روستا و آبشار گرینه

یکی دیگر از روستاهای بی شمار زبرخان روستای گرینه است. 40 کیلومتر تا نیشابور فاصله دارد و رودخانه و باغات و مسیر کوهنوردی جذابی دارد. اگر در میان باغ ها و کوه ها 6 کیلومتر پیاده روی کنید به آبشار گرینه می‌رسید.

 

سی و پنج: روستا و آبشار درخت جوز

 

 

سی و شش: روستا و آبشار بار

 

 

سی و هفت: روستای خانلق و آبشار

 

 

سی و هشت: منطقه حفاظت شده حیدری

 

طبیعت منطقه حفاظت شده حیدری در نیشابور
طبیعت منطقه حفاظت شده حیدری در نیشابور – عکس از وحید سجادی

 

سی و نه: روستا و رودخانه میراباد

 

رودخانه میرآباد
رودخانه میرآباد- عکس از حمید دهنوی

چهل: روستا و رودخانه طاغان کوه

 

 

چهل و یک: جاده باغرود

یکی از مسیرهای پیاده روی و ورزش های همگانی نیشابور که در منطقه ای فراخ و رو به منظره ی رشته کوه بینالود جاده باغرود است که فضایی است در کنار شهر و نزدیک به آن. مردم برای پیاده روی و دویدن و اتراق کوتاه به اینجا می آیند. در ضمن این مسیر به مناطق ییلاقی چون رود، دربهشت، باغرود و طبیعت هفت غار می رسد که میتوانید با وسیله شخصی یا دوچرخه به آنجا بروید و از طبیعت زیبایشان استفاده کنید.

جاده باغرود
طبیعت مسیر جاده باغرودعکس از وحید سجادی

 

چهل و دو: دربهشت

 

 

چهل و سه: تیغ مزار

 

 

چهل و چهار: دره پرستوها

 

دره ی پرستوها
دره ی زیبای پرستوها

چهل و پنج: قله بینالود

 

 

چهل و شش: قله شیرباد

یکی از جاذبه های نیشابور کوهنوردی در رشته کوه بینالود و فتح قله ها یا دیدن آبشارها و سرچشمه ی رودهای این طبیعت زیبا و تاریخی است. قله ی شیرباد دومین قله ی مرتفع خراسان رضوی است که مسیر رسیدن به آن نیز زیبا و سرسبز است. برای رسیدن به این قله از مسیر های مختلفی می توانید کوهپیمایی کنید که یکی از زیباترین مسیرها از رودخانه بوژان منشعب می شود و به این قله می رسد. در مسیر می توانید منظره ها و یخچال های طبیعی را نیز مشاهده کنید.

کوه های بوژان
مسیرکوهنوردی قله شیرباد- عکس از وحید سجادی

 

چهل و هفت: قله اوشک تصاویر

 

 

چهل و هشت: قله یالانچی تصاویر

 

 

چهل و نه:روستا و آبشار بوژان

بوژان یکی از زیباترین روستاهای دیدنی نیشابور است که در دوطرف دره ای سرسبز شکل گرفته و در خط القعر این دره رودخانه ای جاری است که اگر اهل پیاده روی در کوهستان باشید با طی مسیری دو ساعته به آبشار زیبای این رودخانه نیز می‌رسید که منظره ای زیبا را هدیه چشمانتان خواهد کرد. این روستا در 12 کیلومتری نیشابور در جاده ی مشهد-نیشابور قرار گرفته است. اگر از جاده ی اصلی به سمت این روستا حرکت کنید در مسیرتان کافه رستوران های متعددی می بینید که می توانید برای صرف غذا و استراحت هرکدام از آن ها را انتخاب کنید. در ضمن اقامت گاه های بومگردی هم در این منطقه آماده ی پذیرایی و فراهم کردن امکان اقامت شما خواهند بود.

برای آشنایی کامل با روستا و جاذبه های بوژان اینجا را کلیک کنید.

آبشار بوژان
آبشار بوژان عکس از نشان

 

پنجاه: تخته پلنگ تصاویر

 

 

پنجاه و یک: هفت غار

اگر علاقمند به غار نوردی سبکی که تجهیزات چندانی هم نیاز نداشته باشد اما خنکا و جذابیت منظره نزدیکی دیواره های کوه که چون سقفی روی رودخانه را پوشانیده اند حظ کنید. هفت غار نیشابور را از دست ندهید. این فیلم یکی از آبشارهای هفت غار نیشابور را نشان می‌دهد.

 

 

پنجاه و دو: کویر اردمه

در ابتدای این مقاله ادعا کردیم کمترین نقطه ای از ایران را می توان پیدا کنید که به اندازه نیشابور تعدد روستا با تنوع اقلیم را در خود گنجانده باشد از مناطق ییلاقی آن گفتیم و حال نوبت به کویری در روستای اردمه در نزدیکی نیشابور می رسد. کویری که برای یک پیاده روی عصرگاهی و بازی در شن های کویری و استفاده از آرامش آن و تماشای آسمان شب فرصت مناسبی در سفر نیشابور خواهد بود.

 

پنجاه وسه: کویر فدیشه

 

 

پنجاه و چهار:گود کشتی با چوخه

 

 

پنجاه و شش: روستای داس

 

 

پنجاه و هفت:روستای دیزباد

اگر از مردم خراسان بپرسید جالب ترین روستاهای این استان را نام ببرند بدون شک یکی از نام هایی که می شنوید دیزباد نیشابور است. شگفتی های دیزباد البته محدود به طبیعت زیبایش نمی‌شود که البته آن هم بسیار دیدنی است. اما آنچه باعث می شود تا در سفر به نیشابور حتما به دیزباد بروید بیش از اینهاست. دیزباد یک روستای تاریخی است که مردم و فرهنگ خاصی هم دارد. یکی از اولین روستاهایی است که بیسوادی را ریشه کن کرد و این موضوع که خود نشانه ای از  فرهنگ بالا و نگرش نوین مردم این منطقه بود علت تغییرات و تحولات دیگری شد که در ادامه بیشتر به آن می پردازیم و شما نیز همراهمان باشید تا یکی از با فرهنگ ترین روستاهای ایران را بهتر بشناسیم.

دیزباد بالا - پوریا میرشاهی
دیزباد بالا – عکس از گوگل مپ – پوریا میرشاهی

 

 

پنجاه و هشت: رودخانه دیزباد علیا

به محض قدم گذاشتن در این روستا و دیدن اهالی آن متوجه خواهید شد که این روستای عادی نیست. روستای دیزباد یکی دیگر از روستاهای کوهپایه ای خوش آب و هوای نیشابور است که در کنار جاده ی مشهد به نیشابور قرار دارد. این روستا شامل دو بخش دیزباد پایین و دیزباد بالا است.

رودخانه دیزباد
رودخانه دیزباد – عکس: احد آریانپور

پنجاه و نه: حمام مرمر

 

 

شصت: آب انبار بازارنو

 

 

شصت و یک: خانه قوامی

 

 

شصت و دو:روستا و آبشار رود

 

 

شصت و سه: هفت غار

یکی از جاهای دیدنی نیشابور که اتفاقا فاصله زیادی هم تا شهر ندارد طبیعت غار یا هفت غار است. در انتهای روستای غار می توانید با کمی پیاده روی به دالان ها و غارهایی برسید که جریان آب از زیر پایتان عبور میکند و هیجان این مسیر را پر نشاط میکند.

 

شصت و چهار:دره شیطان

دره شیطان از جاهای دیدنی نیشابور
دره شیطان از مسیر هفت غار قابل دسترسی است. عکس: وحید سجادی

 

شصت وپنج: آرامگاه سعید ابن سلام مغربی

 

آرامگاه سعید بن سلام مغربی در نیشابور
آرامگاه سعید بن سلام مغربی – عکس از وحید سجادی

شصت و شش: برفریز

 

برف ریز نیشابور
برف ریز نیشابور عکس از احد آریانپور

شصت و هفت:روستا و برکه صومعه

 

 

شصت و هشت:شیخ ابوالحسن

 

 

شصت و نه:میدان تیر ( بام نیشابور )

 

 

هفتاد: روستاهای رمان کلیدر

اگر کلمات را در خاک نیشابور بکارید از آن یا شعر سبز می شود یا داستان. رمان کلیدر نوشته ی محمود دولت آبادی بلند ترین رمان ایرانی است که به جرات می‌توان آن را یک شاهکار در ادبیات معاصر دانست. این داستان شورش یک خانواده کرد نیشابوری است علیه ظلمی که به آن ها رفته؛ خانواده ی گل محمدها.  ترکیب کوه و دشت و کویر دست دولت آبادی را باز گذاشته تا صحنه‌های متفاوتی را زیر پای دلاوری های پسرهای … شیرزن کرد نیشابوری بیاورد. سوزن ده، عبداله گیو، چاه سالار، کلیدر، زعفرانیه، برگشاهی، چارگوشلی و… اگر رمان کلیدر را خوانده باشید نقشه ی زیر برایتان نام های آشنا و خاطراه های بسیاری دارد.

 

هفتاد و یک : سد یِنگِجه

 

 

هفتاد و دو: سد عبداله گیو

 

دریاچه روستای عبداله گیو در نیشابور
سفری تابستانه در طبیعت نیشابور و روستای عبداله گیو – عکس اینستاگرام وحید سجادی

هفتاد و سه: میرآباد و آبگیرهای فصلی در فصل بهار

اگر در فصل بهار یا موسم بارانی به نیشابور آمدید یکی از زیبایی هایی که دسترسی به آن نیز آسان است برکه های فصلی میرآباد است. مزیتی که این جاذبه در کنار منظره چشم نواز این برکه هاست امکان ادامه مسیر گردشگری شما در کوچه باغ های میرآباد است حتی اگر اهل کوهنوردی باشید هم راه کوه و قله نام شما را فریاد می‌زند. منبع: اینستاگرام احد آریانپور

 

 

هفتاد و چهار: طبیعت روستای حصار زبرخان

 

 

هفتاد و پنج: درخت چنار کهنسال، جزو جذاب ترین جاهای دیدنی نیشابور

 

 

هفتاد و شش: ایستگاه راه آهن نیشابور

 

 

هفتاد و هفت: دبیرستان خیام

 

 

هفتاد و هشت: محله سنتی دروازه عراق

 

 

هفتاد و نه: خیابان اصلی شهر

خیابان اصلی نیشابور همچون بسیاری از شهرهای دیگر ایران پیش از انقلاب به نام خیابان پهلوی بوده است که پس از انقلاب به امام خمینی تغییر نام داده است. در تصاویر تاریخی این خیابان مملو از سرا و بازار و کاروانسرا و مسجد بوده است که رفته رفته تخریب شده و ساختمان های جدیدالاحداث جای آنهارا گرفته است. اما در سال های اخیر مشارکت مردم و اهتمام میراث فرهنگی توجه ویژه ای به حفظ جلوه و نمای سنتی در این خیابان تاریخی داشته است که دیدن آن خالی از لطف نیست. به علاوه اینکه در این خیابان اصناف مختلف حضور دارند و برای خرید هر محصولی می توانید فروشگاه مربوط به آن کالا را بیابید. در ضمن بسیار جای دیدنی نیشابور از این خیابان در دسترس است از جمله بازار سرپوش نیشابور، بازار فیروزه فروشان نیشابور، مسجد جامع، رباط شاه عباسی، باغ امین اسلامی و … .

 

هشتاد:ساختمان شهرداری

 

 

هشتاد و یک: موزه نیشابور

یکی از جذاب‌ترین جاهای دیدنی نیشابور موزه‌ی نیشابور است. قدمت و غنای اشیای این موزه شما را شگفت زده خواهد کرد. به نوعی که اگر از موزه ایران باستان و سالن پس از اسلام آن دیدن کرده باشید اشیایی را که در موزه نیشابور می توانید ببینید هم وزن و طراز موزه ملی ایران است. چرا که تمدن نیشابور بسیار با شکوه و هنرها و صنایع رایج در این شهر بسیار متنوع بوده است.

 

هشتاد و دو: باغ ملی نیشابور

اگر در گشت و گذار در خیابان اصلی نیشابور خسته شدید یکی از گزینه هایی که می توانید برای رفع خستگی و تازه کردن نفس قدم در آن بگذارید باغ ملی است. باغ ملی البته خود یکی از جاهای دیدنی نیشابور به حساب می‌آید. این باغ در زمان پهلوی ساخته شده و ساختمان شورا و کانون پرورش فکری نیز امروزه در همین باغ قرار دارد.

باغ ملی نیشابور
باغ ملی نیشابور- تصویر از وحید سجادی

هشتاد و سه: مزارع زعفران در ابتدای پاییز

 

 

هشتادو چهار: قلعه ی اسحاق آباد

 

 

هشتاد و پنج: روستای چناران

 

 

هشتاد و شش: منطقه حفاظت شده چشمه خسرو

 

 

هشتاد و نه: روستا و کاروانسرای سنگ کلیدر

 

 

نود: روستای فوشنجان محل تولد حاج بکتاش ولی

 

 

نود و یک: طبیعت بوژمهران و مسیر طبیعتگردی تا روستای خرو در میان کوه ها

 

 

نود و دو: روستای سوقند

 

 

نود و سه: جاده و طبیعت چکنه قوچان

 

نود و چهار: رباط چاه سالار

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Picture of V@hids

V@hids

سلام من وحیدم. عاشق سفر کردن و ایران. اینجا براتون از شهرم نیشابور می‌نویسم. شهری که بعد از سفر به گوشه کنارِ این کشورِ قشنگ فهمیدم چه‌قدر غریب و اسرارآمیزه و باید تو پیچ و تاب کوچه باغ هاش هفت شهر عشقو گشت. شما هم همسفر من باشید تو دیدن فهمیدنِ نیشابور یا به قول شفیعی کدکنی «فشرده‌ای از ایرانِ بزرگ».

5 دیدگاه دربارهٔ «لیست 100 جای دیدنی نیشابور بزرگ | کاملترین فهرست جاذبه های گردشگری نیشابور»

  1. جلال همت آبادی

    شماره نود و پنجم از صد جاذبه نیشابور هم مال من: منطقه حفاظت شده ی زیبای رئیسی در نیشابور بزرگ و زیبا 🙂

  2. درود و سپاس فراوان از شما که جاذبه های نیشابور بزرگ رو به همشهری ها و هم‌میهنان مون معرفی میکنید. 🙏🌹

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقبره استاد کمال الملک
خراسان
V@hids

آرامگاه کمال الملک؛ سفیر هنر کاشان در قلب نیشابور

جهان شهر نیشابور را به شهر بزرگان و ادیبان و نام‌آوران علم و هنر و ادب می‌شناسد. چه آنهایی که خود متولد نیشابور بودند و در این شهر بالیدند و به اوج رسیدند و چه آنهایی که به دلایل مختلف قدم به این شهر گذارند. آرامگاه این بزرگان این روزها میعادگاه علاقه مندان به فرهنگ و هنر ایران بزرگ شده است یکی از آنها آرامگاه کمال الملک است. استاد کمال الملک از آنهایی است که

ادامه مطلب »
فیروزه نیشابور
فیروزه
پریان

شناخت فیروزه نیشابور؛ بهترین فیروزه جهان

چرا فیروزه نیشابور بهترین فیروزه جهان است؟ اگر با سنگ فیروزه آشنایی داشته باشید قطعا می دانید که فیروزه نیشابور به عنوان یکی از معروف‌ترین و با ارزش‌ترین فیروزه‌های جهان شناخته می‌شود. جدا از تاریخچه تولید و خواص درمانی و روانی این سنگ، رنگ آبی منحصر به فرد آن و کیفیت و پایداری بی نظیر این سنگ است که آن را تبدیل به ارزشمند ترین فیروزه در جهان کرده است. فیروزه نیشابور نسبت به سایر

ادامه مطلب »
طبیعت بوژان نیشابور
خراسان
V@hids

بوژان؛ ییلاقی تماشایی با اجرای رنگ و روخانه و کوه و طعم میوه‌ها

چرا باید بوژان نیشابور را دید؟ اگر کمی اهل طبیعتگردی باشید و طبیعت را بفهمید بوژان نیشابور برای شما شبیه به نقطه ای است که هرچه بیشر در آن زوم کنید جهان بزرگتری را خواهید دید که هر لحظه اش پر از رنگ و شگفتی و زیبایی است. یک فولکلور و خرده اقلیم با زیبایی های طبیعی و معماری خاص و میوه هایی تازه و خوش طعم. شاید بوژان را به نام یک روستا بشناسید

ادامه مطلب »
پیمایش به بالا